Logistiek

A. Shreki BV helpt u graag bij het realiseren van uw zakelijke doelen door u te helpen bij het transport en/of verscheping van uw gekochte goederen.
Wanneer u de goederen bij A. Shreki BV koopt, zullen wij als service voor u het transport en/of verscheping regelen. Heeft u de goederen elders gekocht dan vragen wij hier 10% vergoeding voor.

Transport:
Over de jaren hebben wij een goed netwerk opgebouwd binnen het transport. Onze contacten transporteren de machine vaak naar havens zoals Antwerpen, Zeebrugge in België en ook naar Vlissingen of Rotterdam in Nederland.
De port hangt af van de eindbestemming. Daarnaast vervoeren zij ook de machines naar landen binnen Europa. 

Verscheping:
Onze agenten zijn gespecialiseerd in containers [20ft of 40ft]; roll-on roll-of[Ro-Ro] etc. Het varieert per unit wat de beste en goedkoopste manier van verscheping is. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Documentatie:
Voor het uit- en invoeren van machines heeft u bepaalde documentatie nodig. 
Bij het verzorgen van het transport en de verscheping doen wij onze uiterste best om u via DHL op tijd te voorzien van de juiste documentie.
U ontvangt hierbij het track & trace nummer om de zending te kunnen volgen. Onderstaande documentatie kunnen voor u van toepassing zijn:

 • Exportdocument [EX-A] 
  Voor het uitvoeren van goederen naar landen buiten Europa heeft u een EX-A nodig.
 • Bill of Lading set [BoL]
  Wanneer de goederen zijn aangekomen op de eindbestemming en wanneer u heeft gekozen om de goederen te verschepen kunt u door middel van een bill of lading de goederen op laten halen door u aangegeven notifier.
 • Certificaat van Oorspong [CvO]
  Een certificaat van Oorsprong is een document dat de oorsprong van het product aangeeft. Een CvO bewijst dus in welke land een product gemaakt is. Sommige landen buiten de Europese Unie vragen om een CvO vanwege handelspolitieke maatregelen,
  zoals boycotten, importbeperkingen en importquota. Ook hoeft u in sommige landen met een CvO minder of zelfs helemaal  geen invoerrechten te betalen. Daar geldt dan het MFN importtarief (most favoured nation-tarief).
  Zonder CvO kunt u tegen moeilijkheden aanlopen als u in een bepaald land producten wilt invoeren. Binnen de EU heeft u meestal geen CvO nodig.

  Op basis van een CvO kan een land beslissen of u een product wel of niet mag invoeren. En ook bekijkt het land met een CvO of het MFN importtarief geldt. Dit tarief is meestal lager dan het algemene tarief.
  Exporteert u naar landen waarmee de EU een handelsakkoord heeft gesloten?
  Dan gebruikt u een EUR.1 document.
 • EUR1
  De Europese Unie heeft met een aantal landen en groepen van landen handelsakkoorden afgesloten. Hierdoor kan bij wederzijds invoer van goederen mogelijk korting of zelfs vrijstelling op invoerrechten worden verleend.
  Voorwaarde is dat de goederen van ‘preferentiële oorsprong ’zijn volgens de regels in het oorsprongsprotocol.


Hoofdkantoor A. Shreki BV: 

Moerdijk M498 – Kievitweg 6
NL-4791RW Klundert
Nederland

Tel.: +31 (0)168 381 509
Email: logistics@shreki.nl